Instructiefiche: Veiligheidstips

-       Gebruik alleen de juiste oplader
Gebruik altijd de juiste oplader voor je lithiumbatterij. Gebruik nooit een oplader die niet specifiek is ontworpen voor jouw batterij. Een verkeerde oplader kan leiden tot oververhitting en brand. Koppel de batterij ook altijd los van de oplader zodra de batterij volledig is opgeladen.
-       Laat de batterij niet onbeheerd achter tijdens het opladen
Laat je lithiumbatterij nooit onbeheerd achter terwijl deze wordt opgeladen. Houd de batterij in de gaten en haal de stekker uit het stopcontact als de batterij oververhit raakt. Oververhitting kan leiden tot brand en kan gevaarlijk zijn voor jezelf en je omgeving.
-       Bewaar de batterij op de juiste manier
Bewaar je lithiumbatterij op een droge en koele plaats. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en hitte. Bewaar de batterij ook niet in de buurt van brandbare stoffen, zoals papier en textiel. Als je de batterij voor langere tijd niet gaat gebruiken, bewaar deze dan op een half opgeladen niveau.
-       Let op tekenen van schade
Houd je lithiumbatterij in de gaten op tekenen van schade, zoals barsten of deuken. Als je schade opmerkt, gebruik de batterij dan niet meer en vervang deze zo snel mogelijk. Beschadigde batterijen kunnen gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot oververhitting en brand.
-       Recycleer oude batterijen
Recycleer oude lithiumbatterijen op de juiste manier. Gooi oude batterijen niet in de vuilnisbak, maar breng ze naar een speciaal recyclecentrum. Lithiumbatterijen bevatten gevaarlijke chemicaliën en mogen niet zomaar worden weggegooid.
 
 

Dit gedeelte van de site is enkel toegankelijk voor preventAssist abonnees.

Uw abonnement upgraden naar een preventAssist abonnement? Lees hier alles over het preventAssist abonnement.

 

 

: preventActio 04/2023