Agressietrainingen voor ziekenhuispersoneel in realistische setting

Een deel van het multidisciplinair opleidingscentrum Campus Vesta van de provincie Antwerpen werd omgebouwd tot een realistische ziekenhuisvleugel. Het vormt zo het ideale decor voor veiligheidsopleidingen op maat van ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven,… Vooral de opleidingen rond agressie kennen veel succes.

Het multidisciplinair opleidingscentrum Campus Vesta is gevestigd in het voormalige Engelse militaire kamp in Ranst. Veiligheidspersoneel van zowel de publieke als private sector kan hier terecht voor theoretische en praktische opleidingen. Recent werden de voormalige officierenverblijfplaats en kantine gerenoveerd tot een heuse ziekenhuisvleugel. “Er is duidelijk nood vanuit de zorgsector aan doorgedreven evacuatieoefeningen voor onder meer ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen of jeugdinstellingen. Een jaarlijkse evacuatieoefening in het bedrijf zelf, is doorgaans routine geworden. Vandaar dat preventie-adviseurs hun collega’s graag laten trainen in de ziekenhuisvleugel van Campus Vesta, waar je je op veel extremere en gevarieerdere scenario’s kunt voorbereiden. Bovendien kan verzorgend personeel samen met de brandweer relevante veiligheidsprotocollen overlopen”, zegt Bruno Peeters, gedeputeerde veiligheid.
Naast de doorgedreven veiligheidstrainingen biedt Campus Vesta in de ziekenhuisvleugel nog tal van andere opleidingen aan zoals Advanced Life Support voor medische professionals, EHBO, diefstalpreventie, tiltechnieken, pre hospitaal werk, slechtnieuwsgesprekken,... Vooral naar omgaan met agressie is tegenwoordig veel vraag ook vanuit niet-medische hoek zoals gerechtsdeurwaarders, winkelpersoneel en horeca-uitbaters.

 

Meer info over Campus Vesta.

 

Bron: Persbericht Provincie Antwerpen
 

: PreventMail 149