Videocursus - Lawaai en gehoorbescherming

Deze videocursus (E-learning) legt uit wat de risico's van lawaai en wat je moet doen om het gehoor te beschermen.

 

Inleiding cursus - Inhoud
Meestal ontstaan gehoorproblemen niet van de ene dag op de andere. Ze zijn het gevolg van jarenlange blootstelling aan lawaai. In de meeste gevallen ontwikkelen de gehoorproblemen zich zo langzaam dat je je er niet eens bewust van bent. En gehoorproblemen zijn meestal blijvend. Je gehoor herstelt zich niet meer. Lawaai kan ook omwille van andere redenen gevaarlijk zijn. Soms kan je door het lawaai of door je gehoorbescherming de waarschuwingen van collega's niet horen. Ook blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat mensen meer gestresseerd raken wanneer ze moeten communiceren in lawaaierige omstandigheden waar ze moeten roepen en zich moeten inspannen om elkaar te verstaan. We staan er niet bij stil, maar een goed gehoor is erg belangrijk voor onze levenskwaliteit, en zeker ook voor de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Daarom is het belangrijk dat je steeds rekening houdt met je blootstelling aan lawaai.

Onderwerpen
- Geluid
- Gezondheid en gehoor
- Gevaarlijk geluid
- Risico's en risicoanalyse
- Lawaai verminderen
- Gehoorbescherming
- Correct gebruik van gehoorbeschermingsmiddelen
- Geluidsmetingen

Praktisch
  • E-learning: individuele online cursus
  • Cursus duurt 15 à 20 minuten
  • Eindtest met 10 vragen
  • Attest van deelname met test-score
  • Cursus is ook beschikbaar in het Frans en Engels


Prijzen, excl. BTW
1 - 5 werknemers: € 30/deelnemer
6 - 25 werknemers: € 25/deelnemer
26 - 50 werknemers: € 20/deelnemer
v.a. 50 werknemers: contacteer ons voor een offerte

Om de inschrijving van de deelnemers in orde te bengen, volstaat het om ons na de bestelling, de voornaam, naam en eventueel het e-mail adres van de deelnemers door te sturen.

Commander ce produit


Il s'agit de l'entreprise/organisation à laquelle la commande doit être facturée. Si vous passez cette commande en tant que particulier, indiquez "personne physique" dans ce champ.


Si l'adresse de livraison ne correspond pas avec l'adresse de votre organistion, veuillez l'indiquer dans le champs 'remarques'


CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.