Basisopleiding preventieadviseur - April 2021

De basiscursus voor preventieadviseurs omvat 6 opleidingsdagen, die de toekomstige preventieadviseurs toelaten om de functie op te nemen in de zogenaamde C en D bedrijven met beperkt risico. De opleiding richt zich eveneens tot de leden van de hiërarchische lijn, de kmo-bedrijfsleiders, de leerkrachten beroepsopleiding en tot eenieder die een actieve rol wenst te spelen in het preventiebeleid.

Inhoud

De inhoud is conform de bepalingen van de codex, boek II, titel 4 betreffende de vorming en bijscholing en de codex, boek II, titel 1 betreffende de interne dienst voor preventie. De opleiding omvat volgende lessen:
- Wettelijk kader
- Preventiemanagement
- Risicoanalyse
- Kosten en baten van preventiemaatregelen

- Taakverdeling in de onderneming
- Gezondheidstoezicht
- EHBO en noodplanning
- Brand en explosiepreventie
- Gezondheidsrisico’s en duurzame inzetbaarheid
- Psychosociale belasting: stress, burnout, pesten en ongewenst gedrag
- Fysieke belasting en ergonomie

De lessen zijn heel praktisch opgevat en sluiten aan bij de onmiddellijke realiteit van de preventieadviseur. De talrijke praktijkvoorbeelden en oefeningen zijn zeer herkenbaar en kunnen meegenomen worden in de dagelijkse taken. 
 

Getuigschrift

De opleiding wordt afgesloten met de uitwerking van een praktische case naar keuze, aansluitend bij de concrete behoeften. Na succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen de deelnemers een attest van slagen, gevolgd door een getuigschrift uitgereikt tijdens de officiële proclamatie. 
 

Praktische informatie

De opleiding omvat 6 dagen die plaatsvinden op 28/4/21, 5/5/21, 12/5/21, 19/5/21, 26/5/21, 9/6/21 van 09.00 tot 16.30 uur.

De lessen gaan door in het bedrijvencentrum Hyphen-One te Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 (vijfde verdieping bij Prevent) op 10 min. wandelafstand van het station. Er is betalende parkeergelegenheid in de buurt, parking Vaartkom. Indien de coronamaatregelen de opleiding niet op locatie toelaten, organiseren we dit online.

De opleiding wordt eveneens op andere locaties en momenten gegeven. Contacteer ons via academy [at] prevent [dot] be

Prijs

850 € excl 21% BTW met inbegrip van digitale cursusteksten, water, koffie/thee en de officiële proclamatie.  

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor de start van de opleiding. Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof (eerder educatief verlof).Inschrijven kan via de link onderaan.

 
Information pratique
28/04/2021 - 09/06/2021
Code du cours: 
PA-Basis-2104
Thème du cours: 
Multidisciplinair
Prix, en €: 
850 € (exclusief BTW)
course_organizer: 
Prevent
Lieu: 
Leuven