Masterclass re-integratie en aangepast werk

Het re-integratietraject waarbij langdurig zieken bij hun werkgever terug aan de slag kunnen zorgt voor discussies bij de betrokkenen. Werkgevers, werknemers en de bevoegde overheden buigen zich over het opzet en de draagwijdte van de recente regeling. De bijscholing overloopt de regeling en de invalshoeken voor alle betrokken partijen, en licht de goede praktijken toe aan de hand van een aantal gevalsstudies.
Inzichten en casussen

In de bijscholing over het thema deelt prof.dr. Elke Van Hoof haar inzichten met betrekking tot werkhervatting en re-integratie. Zij licht de criteria voor aangepast werk toe en wijst op de moeilijkheden en struikelblokken in dit proces. De werkgever, de medewerker en de leidinggevende hebben elk hun rol bij het re-integratietraject, maar wat betekent hun bijdrage in de praktijk? Wat zijn de ervaringen van de betrokkenen tot op vandaag?

De docente verduidelijkt de perspectieven aan de hand van een reeks casussen, zij geeft een overzicht van de aanpak, doorspekt met oefeningen en goede praktijken.
 
Als voorbereiding en ondersteuning van de masterclass verwijst ze naar beschikbare literatuur: “Burnout in de zorg”, “Eerste hulp bij stress en burnout”, “De chief happiness officer”, alle uitgaven bij Lannoo. 

 

De docente 

Prof.dr. Elke Van Hoof, klinisch psycholoog. Zij werkt in de eerstelijn aan werkhervatting. 
 

Attest

U ontvangt een attest van de gevolgde specifieke bijscholing.

Voor de studenten die de opleiding DISABILITY MANAGEMENT volgden bij het RIZIV en de certificatie behaalden, komt deze studienamiddag in aanmerking voor de recertificatie.

Praktisch

Datum: dinsdag 13/3/2018

Duur: 12u30-16u30

Plaats: Prevent, Bedrijvencomplex Hyphen-One, Kolonel Begaultlaan 1A, 5de verdieping, 3012 Leuven

Prijs: 295 € (excl. BTW)
 

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur. Kosteloos annuleren kan enkel schriftelijk tot één week voor de start van de opleiding.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor educatief verlof.

U kan zich via onderstaande link inschrijven.

Information pratique
13/03/2018
Code du cours: 
BS PA 271117
Thème du cours: 
Multidisciplinair
Prix, en €: 
295 € excl btw
course_organizer: 
Prevent ism Huis voor Veerkracht
Lieu: 
Leuven