Multidisciplinaire basisvorming - start 15 januari 2018

Deze opleiding dient vooraf aan de specialisaties tot preventieadviseur (niveau I of niveau II) gevolgd te worden. Voor deze opleiding gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden. Wie verder wil doorstromen, moet voldoen aan de voorwaarden van de gewenste specialisatie (Niveau 1, Niveau 2, Psychosociale aspecten, Ergonomie, Arbeidshygiëne). 
 

 

Programma

De multidisciplinaire basisvorming wil de samenwerking tussen de verschillende niveaus en specialisaties van preventieadviseurs bevorderen door deze kennis gezamenlijk te verwerven. Op systematische wijze wordt stilgestaan bij de grondslagen van het preventiebeleid en wordt de specifieke taak van de preventieadviseur uitgediept. De structuurelementen van een welzijnszorgsysteem vormen de leidraad van de opleidingen tot preventieadviseur en reiken de mogelijkheid aan tot correcte planning, toepassing en opvolging van preventie. De opleiding is praktisch opgevat met vele oefeningen en de bespreking van cases.

Het uitwerken en de presentatie van één algemene case (taakopdracht) met een kleine groep vormt de afsluiting van deze opleiding. De voorbereidingstijd van de opdracht is grotendeels binnen de opleidingsuren voorzien.

Het stimuleren van een systematische en proactieve aanpak vormt de doelstelling van elke opleiding tot preventieadviseur.

Praktisch

Per academiejaar wordt deze opleiding 2 tot 3 maal aangeboden.

Deze opleiding start op 15 januari 2018, de lessen gaan elke maandag door tot juni 2018 van 9.00 tot 16.30u. De middagpauze valt tussen 12.30u en 13.00u.

Broodjeslunch, water en warme dranken zijn in de prijs inbegrepen. De lessen gaan door in Leuven, Kolonel Begaultlaan 1 op 10 min. wandelafstand van het station. We raden iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen. Voor wie dit geen optie is, kan er op de eerste dag bekeken worden of carpoolen kan.

Het documentatiemateriaal bij het lesprogramma wordt bij elke les digitaal bezorgd.

Eindevaluatie

De eindevaluatie is voorzien in juni 2018. De eindevaluatie bestaat uit een theoretisch examen. Het resultaat van de groepsopdracht wordt procentueel opgenomen in de eindbeoordeling.

U ontvangt onmiddellijk een attest van slagen. Het getuigschrift wordt uitgereikt op de feestelijke proclamatie in oktober 2018.

Reglementaire invullingen
 
Het volledige programma is conform de wettelijke bepalingen. De multidisciplinaire basisvorming voor preventieadviseurs telt de wettelijk voorziene 120 uren of 18 dagen waarvan 16 contactdagen.

Prijs

1.770,00 € (excl. 21% BTW) met inbegrip van digitale cursusteksten, broodjeslunch, koffie en thee, de eindevaluatie en feestelijke proclamatie. De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Deelnemers genieten gedurende de opleiding van een PreventEssentials abonnement - onbeperkt toegang tot www.prevent.be en de elektronische nieuwsbrief PreventMail (waarde 645 €) - en het PreventLex abonnement met online wetteksten mbt preventie (waarde 1.045 €). 

Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding.

Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op deze prijs.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent Academy kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor educatief verlof.

Inschrijven kan via de link onderaan.

Information pratique
15/01/2018 - 11/06/2018
Code du cours: 
PAM-Ma-1801
Thème du cours: 
Multidisciplinair
Prix, en €: 
1.770 € (excl. 21% BTW)
course_organizer: 
Prevent
Lieu: 
Leuven